Tasoristeyksien varoituslaitteet eivät toimi

Tasoristeyksien turvalaitteiden varavoima on loppunut alueilla, joilla sähkökatkot edelleen jatkuvat. Tasoristeysten varoituslaitteet eivät siis toimi ja autoilijoita pyydetään noudattamaan aivan erityistä varovaisuutta tasoristeysalueilla.

Tällaisia risteyksiä on arviolta toista sataa Länsi-, Sisä- ja Lounais-Suomen alueella. Tiistain myrskyn jälkeen myös Itä-Suomessa on kymmeniä tasoristeyksiä, joiden turvalaitteet eivät toimi.

Tienkäyttäjien on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä toimivaa tasoristeystä ei voi erottaa toimimattomasta. Veturinkuljettajat saavat tiedon sähköttömistä tasoristeyksistä, jolloin he antavat tasoristeystä lähestyessään äänimerkin ja noudattavat nopeusrajoitusta 30 km/h.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa