Guggenheim-museo Helsinkiin, kansa maksaa

Helsinkiin on tulossa modernin ja nykytaiteen Guggenheim-museo. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies tuomitsee tulon jyrkästi, sillä siitä koituu lisäkustannuksia helsinkiläisille veronmaksajille.

Koulumiehen mukaan Guggenheimin ylläpitokustannukset olisivat vuosittain noin 14,5 miljoonaa euroa. Lisäksi helsinkiläisten veronmaksajien pitäisi maksaa joka vuosi 8,3 miljoonaa euroa museon ylläpitämiseen.

Oikealla asialla oleva Koulumies kirjoittaa, että menolisäykset amerikkalaisen taidemuseon pyörittämiseen eivät ole kertakaikkiaan perustetavissa nykyisessä taloustilanteessa.

– Kaupungissa olisi nyt on pidettävä huoli ihmisistä ja ympäristöstä eikä rakennettava monumentteja. Ennen tällaisten hankkeiden harkitsemista pitää esimerkiksi rakentaa uusi lastensairaala, korjatahomekoulut ja -päiväkodit ja laitettaa kuntoon surkeassa jamassa oleva perusterveydenhoito.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa