Kebabskandaali: Syötkö kebabia näissä paikoissa?

Keskusrikospoliisi, Rajavartiolaitos ja Varsinais-Suomen poliisilaitos aloittivat viime keväänä esitutkintakokonaisuuden, jonka kohteena on neljä Turussa toimivaa yritystä – Agali Oy sekä kolme muuta samaan kokonaisuuteen kuuluvaa yritystä.

Tapaukseen liittyy muun muassa ihmiskauppaa, laittoman maahantulon järjestämistä, talousrikoksia, terveysrikoksia. Tutkinnan aikana viisi henkilöä on ollut vangittuna. Heistä kaksi on edelleen vangittuna.

Eviran mukaan Agalin valmistamat elintarvikkeet eivät täytä asetettuja vaatimuksia ja on syytä epäillä, että niiden turvallisuus ja hygieeninen laatu ovat puutteelliset. Virheellisyyksiä on todettu jäljitettävyydessä, merkitsemisessä sekä säilytys- ja käsittelyolosuhteissa.

Ëpäkohtien perusteella Turun elintarvikevalvontaviranomainen on keskeyttänyt laitoksen toiminnan toistaiseksi. Evira on kieltänyt Lihaliike Agali Oy:n valmistamien elintarvikkeiden myynnin ja muun luovuttamisen sekä määrännyt ne käyttökieltoon ja hävitettäviksi koko maassa.

Pietari

Vastaa