Myyjä: Miksi puhut avustajalle etkä pyörätuolissa istuvalle?

Kirjoitanpa nyt teille asiasta, joka on varmasti tuttu lähes jokaiselle pyörätuolilla liikuvalle ihmiselle. Eli pyörätuolilla liikuva ihminen on valitettavasti monta kertaa aivan näkymätön henkilö esimerkiksi kaupanmyyjille.

Esimerkiksi viime viikolla erään suuren p-kirjaimella alkavan päivittäistavarakaupan myyjä ei ollut huomaavinaankaan minua. Olin aivan hänen edessään, mutta silti hän puhui vain avustajalleni. Edes katseet eivät kohdanneet.

Olen toki tottunut jo tuohon älyttömyyteen, mutta ei se siltikään tunnu mukavalta. Tässä on siis yksi ennakkoluulo joita pyörätuolissa liikkuva saattaa kohdata.

Millä saadaan ihmiset ymmärtämään, että ei ne pyörät alla tee tyhmäksi? Pitäisikö nousta enemmän esille? Ehkäpä bloggaaminen auttaa asiaan…

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa