Pihoissa bongaillaan lintuja viikonloppuna

Viikonloppuna lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö BirdLife Suomi järjestää jokatalvisen Pihabongaus-tapahtuman. Bongauksessa tarkkaillaan lintuja tunnin ajan omalla pihalla lauantaina tai sunnuntaina ja havainnot ilmoitetaan BirdLife Suomelle.

Tapahtuman päätarkoituksena on saada ihmiset tarkkailemaan talvisia kotipihan lintuja. Samalla kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta sekä välitetään tietoa lintujen suojelusta ja talviruokinnasta.

– Tänä vuonna Pihabongaus on paria edellisvuotta mielenkiintoisempi, koska lauha alkutalvi piti talvilinnustomme poikkeuksellisen monipuolisena, sanoo tiedottaja Jan Södersved BirdLife Suomesta.

Pihabongauksen osallistumisohjeet löydät täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa