Piratismi on nyt virallinen uskonto Ruotsissa

Ruotsista kuuluu kummia, sillä verkkopiratismin nimeen vannova Kopimism-liike on hyväksytty viralliseksi uskonnoksi. Kopimismikirkon eli Det Missionerande Kopimistsamfundetin on perustanut filosofian opiskelija Isak Gerson vuonna 2010.

Tietokoneen pikakomennot CTRL-C, eli kopioiminen ja CTRL-V, liittäminen toimivat kirkon pyhinä tunnuksina. Kirkon tavoitteena on poistaa laittomuuden leima tiedostojen jakamisesta.

– Toivottavasti tämä on askel kohti päivää, jolloin voimme elää avoimesti uskomme kanssa ilman pelkoa sorrosta, toteaa liikkeen hengellinen johtaja Isak Gerson tiedotteessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa