Poliisi: Kaukana kavala maailma, netti tuo sen kotiisi

Kanta-Hämeen poliisin tiedotteessa on jälleen huvittavia piirteitä. Nyt kerrotaan miehestä, joka tarvitsi lainaa vapailta markkinoilta ja netistä löytyi reilut 30 000 euroa lainaava Herra Harry Wilson Nigeriasta.

Sähköpostikeskustelut käytiin suomen kielellä ja silti miehen mielestä vaikutti hyvältä. Kieli oli kuitenkin todella huonoa eli luultavimmin jollain käännösohjelmalla tehtyjä.

– Tämä ei ollut iltalypsyä, vaan todellista kuppausta. Aluksi pyydettiin pari sataa euroa avausmaksua. Pieni summa, jonka mies maksoi. Seuraavaksi tarvittiin rahaa asianajajan palkkaamiseksi. Maksettiin. Tämä advokaatti kuitenkin tarinan mukaan ryöstettiin ja lisää rahaa tarvittiin uuden asianajajan palkkaamiseen ja kolkatun sairaalakuluihin. Aina kun edellinen maksu oli mennyt, tuli uusi pyyntö eri verukkeella. Uhkaileviakin. Välillä sähköpostiin tipahti FBI:n nimiin kirjoitettuja hoonosoomi raportteja.

Marraskuussa alkaneiden lainaneuvottelujen herra Harry Wilson ehti tienata hikoilematta 18 000 euroa. Kertasummat olivat parin sadan ja 2500 euron välillä.

Eilen mies marssi tekemään rikosilmoituksen. Sellainen kirjattiin, mutta loput arvaatte. Mahdoton selvittää. Aleksis Kivi runoili ”kaukana kavala maailma”. Netti tuo sen kotiisi. Rahoillesi voit sanoa: ”Kiitos ja hyvästi.”

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa