Keski-Karjalasta virtaa ulkomaille satoja tuhansia litroja koivunmahlaa

YLE Pohjois-Karjala uutisoi, että isoja ulkomaalaisia teollisia tuottajia etenkin Keski-Euroopassa kiinnostaa Keski-Karjalasta kerättävä koivunmahla. Reilut 95 prosenttia mahlasta menee vientiin.

Tohmajärveläinen mahlayritys Nordic Koivu Oy hakee parhaillaan kevään sesonkiin kymmentä tuotannon työntekijöitä. Heiltä vaaditaan luotettavuutta ja vahvaa sitoutumista työtehtäviin.

– Meillä on kaksi erillistä pakkauslinjastoa. Toisessa pullotetaan automaattisesti 100-prosenttinen kuluttajatuote. Sitten tuotetaan mahlaa suurastiatuotantona teollisuuden raaka-aineeksi tuhannen litran säiliöissä. Se menee kosmetiikka- ja juomateollisuuden puolelle, kertoo markkinointipäällikkö Susanna Maaranen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa