Puolustusmenoissa säästetään, ohjuksia hankitaan 180 miljoonalla

Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomi hankkii Yhdysvalloista pitkän kantaman ohjuksia Hornet-hävittäjiin noin 180 miljoonalla eurolla. Puolustusministeriön mukaan ohjuksilla turvataan Puolustusvoimien ydintoimintoja.

Äskettäin ilmoitettiin Puolustusvoimien säästösuunnitelmasta, jossa menoista leikataan 825 miljoonaa euroa. Varuskuntia laukkautetaan, kantahenkilökuntaa irtisanotaan, sodan ajan reservin määrä putoaa…

Mutta eipä se mitään, ostetaan tuosta vähän ohjuksia. Niitähän tässä juuri tässä taloustilanteessa tarvitaankin. Katainen ja Wallin voisi välillä käyttää järkeään.

Päivitys: Ohjukset olisi hankittu jo vuosia sitten, mutta Suomelle ei niitä aiemmin myyty. Eli kohta varmaan liitytään Natoon, kun ohjuksiakin jo suostuvat myymään…

Pietari

Vastaa