R-kioskit myyty norjalaiselle kioskiketjulle

Sanoma Oy on myynyt R-kioskit norjalaiselle Reitan Servicehandel:lle noin 130 miljoonalla eurolla. Magnus Reitanin hallinnassa on nyt yli 2500 liikettä Suomessa, Virossa, Liettuassa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Liikevaihto perustuu perinteisiin kioskituotteisiin kuten tupakkaan, lehtiin ja veikkaukseen. Narvesen ja Pressbyrån -ketjut ovat puolestaan kehittäneet uusia ja kannattavia tuoteryhmiä kuten mukaan otettavia aterioita ja juomia sekä sähköisiä palveluita.

– Voimme kokemuksellamme vauhdittaa kannattavampien tuotteiden kehittelyä. Ei toki ole varmaa, että tuotteiden kysyntä Suomessa, Virossa ja Liettuassa tulee olemaan samanlaista kuin Skandinaviassa ja Latviassa, Magnus Reitan kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa