Sähköautojen jäälläajon nopeusennätys tehtiin Inarissa

Inarissa Ukonjärven jäällä tehtiin 17. maaliskuuta uusi sähköautojen jäälläajon nopeusennätys.

Metropolia-ammattikorkeakoulun rakentama Electric RaceAbout -sähköautoa (E-RA) sai huippunopeudeksi 260,06 km/h ja keskinopeudeksi kirjattiin 252,09 km/h. Autoa ajoi Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen.

E-RA –sähköautossa on 375-hevosvoimainen moottori ja Nokian Haakkapeliitta 7 -nastarenkaat.

– Ennätyskokeella halusimme näyttää, että sähköauto toimii luotettavasti myös pakkasessa ja kovassa vauhdissa liukkaalla jäällä. Rajojen rikkominen kirittää teknologista kehitystä, joka koituu lopulta kuluttajien hyväksi, E-RA-teamin johtaja Sami Ruotsalainen sanoo Metropolian sivuilla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa