Valehoitajat veivät vanhuksilta rahaa tuhansia euroja

Kanta-Hämeessä on keskiviikon 28.3. aikana ikääntyneiden ihmisten asunnoissa kierrellyt naisia, jotka ovat kertoneet olevansa hoitajia ja tutkineet ihmisten asunnot. Hämeenlinnan poliisi varoittaakin nyt valehoitajista.

Valehoitajien mukaan on lähtenyt rahaa muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen sekä erilaisia huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Tuntomerkkeinä on mustat olkapäille ulottuvat hiukset ja toisella vaaleammat lyhyet hiukset ja iältään 25-30 vuotiaita olemukseltaan romaninaisia. Mahdollisesti naisilla on ollut autonkuljettajana mies.

Kanta-Hämen poliisin tiedossa on nyt kaksi eri tapausta, toinen Janakkalassa ja toinen Hämeenlinnassa 28.3.2012. Jokaiselta asuntoon pyrkivältä tulisi pyytää henkilökortti, mikä on aina rehellisillä hoitajilla mukanaan.

Asiasta jotain tietäviä pyydetää ottamaan yhteyttä tutkinnan numeroon 071 87 37718 virka-aikana tai kiireellisessä tapauksessa 112.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa