Oriveden kouluampuja halusi hakea ex-tyttöystävän turvaan

Pirkanmaan poliisi on jatkanut Orivedellä 30.3.2012 tapahtuneen ampumavälikohtauksen tutkintaa. Kahden viikon aikana tehtyjen lukuisien kuulustelujen aikana on täsmentynyt, että tapahtumat ovat edenneet aikaisemmin julkisuudessa esitetyllä tavalla.

Vuonna -89 syntynyt rikoksesta epäilty mies on myös kertonut tapahtumien edenneen samalla tavalla. Ahteentiellä tapahtuneen ampumisen osalta epäilty kertoo tarkoituksenaan olleen surmata ex-tyttöystävän isä. Merkinantopistoolilla ammuttu laukaus kuitenkin vain haavoitti uhria olkavarteen.

Oriveden Yhteiskoululla oli tarkoitus surmata kolme oppilasta, jotka epäillyn mukaan olivat aiheuttaneet harmia hänen ex-tyttöystävälleen. Tarkoitus ei ollut vahingoittaan entistä tyttöystävää, vaan hakea hänet jollakin tavalla turvaan.

Ampujan nimeämistä kohdehenkilöistä kaksi oli oven läpi ammutussa luokkahuoneessa. Yksi henkilöistä oli eri luokalla ja hän oli ampumishetkellä muualla koulun tiloissa.

Kuulusteluissaan epäilty ei osaa selittää toimintaansa kaikilta osin. Hänen lähettämistä mielentilatutkimukseen tullaan esittämään jo esitutkinnan aikana. Poliisi jatkaa asianosaisten kuulusteluja tarkoituksena tarkentaa tapaukseen liittyviä yksityiskohtia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa