Pienkone löytyi palaneena, kaksi kuoli

Kiteen lentokentältä lähti keskiviikkona puolenpäivän ultra-kevyt pienkone lennolle kohti Rääkkylää. Yli 70 vuotiaan kiteeläisen lentäjän lisäksi matkustamossa oli yksi kiteeläinen saman ikäinen mies.

Miesten tarkoituksena oli palata iltapäivällä takaisin Kiteelle. Kun konetta ei illansuussa alkanut kuulua takaisin, tekivät lentäjän omaiset asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen noin kello 18.30.

Poliisi ja pelastuslaitos käynnistivät koneen etsinnät apunaan lentopelastuskeskus. Pelastuslaitoksen kelkkapartio löysi palaneen koneen myöhään illalla Pyhäselän jäältä. Koneen sisällä oli kuolleina kaksi miestä.

Kone oli kaksipaikkainen ultrakevyt pienkone, joka oli varustettu ponttooneilla, joten silä voi laskeutua myös lumeen ja jäälle.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut paikkatutkinnan, jonka arvioidaan kestävän ainakin tämän päivän. Tämän jälkeen Onnettomuustutkintakeskus päättää jatkotoimista ja mahdollisista lisätutkimuksista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa