Maailman valokuvauspäivänä kuvataan omaa arkea

Kansainvälinen valokuvauspäivää vietetään ensimmäistä kertaa tiistaina 15.5.2012. Tapahtumaan voi osallistua kuka vain valokuvaamalla omaa arkeaan kyseisenä päivänä.

Vuorokauden aikana otetut valokuvat kootaan ainutlaatuiseksi kuvakokoelmaksi, joka esittelee ihmisten elämää yhtenä päivänä ympäri maailmaa. Osa valokuvista julkaistaan myös ensi marraskuussa ilmestyvässä A Day In The World -kirjassa.

Valokuvat voi jakaa tiistaista 15.5. alkaen osoitteessa fi.aday.org/finland. Kuvauskohteena on ihmisten arki niin kotona, töissä kuin muuallakin. Käytettävän kameran suhteen ei ole rajoituksia. Kävijät pääsevät vapaasti tutustumaan myös muiden jakamiin kuviin.

Kansainvälistä valokuvauspäivää tukee neuvottelukunta, jonka jäseniä ovat muun muassa presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Martti Ahtisaari Virgin Groupin perustaja Sir Richard Branson ja laulaja-tuottaja Robyn
Singer.

Valokuvauspäivän tavoitteena on dokumentoida ihmisten nykyelämää ja arkea eri puolilla maapalloa. Valokuvauspäivän järjestää ruotsalainen voittoa tavoittelematon Expressions of Humankind -järjestö. Hankkeen perustajakumppanina toimii Ericsson.

Valtavan valokuva-arkiston kaikki kuvat säilytetään tuleville sukupolville. Lisäksi kuvia esitellään erilaisissa digitaalisissa valokuvanäyttelyissä, ja niitä hyödynnetään tutkimusaineistona.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa