Älä jätä aurinko- tai silmälaseja auton kojelaudalle

Voicen haastattelema Specsavers Optikko Bulevardin optikko Kirsi Pitkäkoski varoittaa, että aurinko- tai silmälaseja ei saisi jättää kuumaan autoon.

Pitkäkosken mukaan kalliitkin lasit saattavat mennä pilalle, jos ne unohtuvat kuuman auton kojelaudalle. Auringossa lämpö muokkaa ainakin muovisia kehyksiä. Laseja pitäisi säilyttää kotelossa ja laittaa ne vielä varmuuden vuoksi auton hansikaslokeroon.

– Ikinä ei kannattaa jättää auton tuulilasille aurinkolaseja, ne saattavat löystyä pilalle liiallisesta kuumuudesta, Pitkäkoski selittää.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa