Kansalainen seurasi rattijuoppoa 40 kilometriä ja nappasi avaimet pois

Pyhäjärveltä tuli ilmoitus maanantai-iltana klo 22 jälkeen, että nelostietä etelän suuntaan ajelee henkilöauto epävarmasti. Ilmoittaja seurasi autoa omalla autollaan.

Ilmoittaja seurasi ajoneuvoa noin 40 kilometriä. Auto pysähtyi noin 10 kilometriä ennen Pihtiputaan taajamaa. Poliisilta saamansa ohjeen mukaan ilmoittaja nappasi avaimet pois ja luovutti ne muutamaa minuuttia myöhemmin paikalle tulleelle poliisipartiolle.

Lappeenrantalainen mies puhalsi alcolmeteriin 1,99 promillea. Poliisin mukaan oli onnea, että pikku lipsahduksista vastaantulevien kaistalle ei aiheutunut nokkakolaria eikä reunaviivan orjallisesta seuraamisesta linja-autopysäkeille aiheutunut ulosajoa.

Poliisi kiittää tätä valveutunutta pyhäjärvistä kansalaista, jonka ansiosta rattijuoppo saatiin varikolle ja putkaan talteen ennen vahinkoja. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa