Lapsella oltava myös oma passi matkustamista varten

Lapsella on oltava oma passi matkustamista varten 26.6.2012 lähtien. Lapset eivät siis voi enää matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passeihin.

Passin henkilökohtaisuusvaatimus johtuu Euroopan unionin vuoden 2009 passiasetuksen muutoksesta. Asetusmuutos edellyttää, ettei passissa voi olla merkittynä kuin yhden henkilön tiedot. EU:n jäsenvaltioille annettiin siirtymäaikaa kolme vuotta.

Vanhoja 10 vuoden passeja voidaan käyttää niihin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka normaalisti passin ensisijaisen haltijan osalta. Passiin merkityillä lapsilla ei 26.6.2012 jälkeen ole kuitenkaan enää matkustusoikeutta tällä passilla.

EU-maiden suhtautuminen siirtymäajan umpeutumiseen saattaa vaihdella, erityisesti ensimmäisten kuukausien aikana. Osa jäsenvaltioista on kuitenkin ilmoittanut, että ne toteuttavat rajoillaan valvontaa asetuksen mukaisesti välittömästi siirtymäajan umpeuduttua.

Tietoa passin hakemisesta, passin toimitusajoista ja hinnoista löytyy sivulta www.poliisi.fi.

Lapsella oltava myös oma passi matkustamista varten

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun