Erikoislääke loppui apteekeista, lapsen henki vaarassa

Karjalainen uutisoi, että viime kesänä täysin lääkityksestä riippuvaisen itätäsuomalaisen kolmevuotiaan lapsen lääke loppui yllättäen apteekista. Sairaalassa oli jo valmius vastaanottaa lapsi hoitoon, kun apteekki etsi lääkettä useita päiviä.

-  Pari päivää ennen kuin lääke olisi meillä loppunut, proviisori soitti ja sanoi, ettei lääkettä saakaan. En ollut edes ajatellut, että näin voisi käydä, joten hätäännyin ja pelästyin kovasti, lapsen äiti kertoo.

Lapsella on erittäin harvinainen aineenvaihduntasairaus ja hän tarvitsee lääkettä useita kertoja päivässä pysyäkseen hengissä. Äiti oli jo valmis lähtemään Saksaan hakemaan lääkettä, mutta sieltäkin se oli loppu.

Lopulta lääkitys saatiin järjestettyä käyttämällä aikuisten annoskokoa. Pakkotilanteessa kokeiltu lääke osoittautui lopulta aiempaa paremmaksi. Lääketukkuun tilattiin lääkettä jatkossa vuoden annos varastoon.

-  Ihan tavallisen kylän apteekki voi tehdä hengenpelastustyötä. Tällaisia tilanteita voi sattua, kun on harvinainen lääke, jota tarvitaan usein, äiti toteaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa