Poliisi varoittaa: Vakava tietoturvauhka Suomessa

Lapin poliisilaitos varoittaa, että sen alueella on tavattu yleistymässä olevia haittaohjelmia joilla koetetaan kalastella käyttäjän verkkopankkitunnuksia.

Sähköpostiviestejä ei tule avata tai niissä olevia linkkejä tule klikata joiden epäilee olevan huijauksia. Useasti tietokoneen käyttäjää lähestytään sähköpostilla jossa pyydetään kirjautumaan verkkopankkiin.

Viestissä olevaa linkki klikkaamalla käyttäjän koneelle asentuu haittaohjelma jonka avulla käyttäjä ohjataan väärennetylle verkkopankin sivulle. Käyttäjän syöttäessä verkkopankkitunnukset, saa haittaohjelman avulla rikollinen tunnukset haltuunsa.

Epäilyttävät sähköpostiviestit tulee poistaa heti avaamatta niitä. Myös tietokoneen tietoturvasta kannattaa pitää huolta.
Tietokoneen käyttäjän ei tule missään tapauksessa antaa verkkopankkitunnuksiaan mihinkään verkkopalveluun mikä vaikuttaa vähänkään epäilyttävältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa