Työmiehet keskeyttivät pahoinpitelyn, saivat palkinnon välittämisestä

Savon Sanomat kertoo, että poliisin ja Who Cares ry:n vuosittain jaettava tunnustuspalkinto sai omistajansa keskiviikkona Kuopion poliisiasemalla.

Palkinnon saivat Jari Kainulainen, Harri Tiilikainen ja Jani Huttunen, jotka keskeyttivät pahoinpitelyn Kuopion keskustassa aamuyöllä tammikuussa. Miehet olivat auraamassa ja kuljettamassa lunta pois, kun Kainulainen ajoi pyöräkuormaajalla ohi.

Kolme miestä oli yhden kimpussa. Palkinnon saaneet hälyttivät apua ja saivat pahoinpitelyn loppumaan huutamalla hakkaajille autoistaan.

Pahoinpitelijät yrittivät myös kännissä autolla karkuun paikalta, mutta työmiehet ajoivat auton ympärille pyöräkuormaajan ja kuorma-auton. Tappelijat lähtivät paikalta juosten karkuun, mutta työmiehet seurasivat ja opastetivat poliisit miesten perään.

– Poliisi ei pärjää ilman kansalaisia. He toimivat maalaisjärjellä juuri oikein, Pohjois-Savon poliisipäällikkö Kari Heimonen kiitteli palkittua kolmikkoa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa