Hoitajat alkaneet kannella vanhustenhoidosta

Etelä-Saimaa kertoo, että hoitohenkilöstö on alkanut tehdä ilmoituksia viranomaisille liian tiukalle vedetyistä henkilöstömääristä. Joka viidennessä Etelä-Suomen AVIlle tehtävässä kantelussa tai valvontailmoituksessa on aiheena vanhustenhuolto.

— Ilmiö on alkanut viime aikoina. Joskus resurssit on alimitoitettu niin, että ihan hirvittää, sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylilääkäri Kirsti Riihelä.

Etelä-Suomen AVIn sosiaalihuollon ylitarkastaja Ilpo Karonen harmittelee, miten vanhuspalvelulaki keskustelussa huomio keskittyi laitoksiin. Yhä suurempi osa vanhuksista asuu palveluasumisen tai tehostelun palveluasumisen yksiköissä.

— Toimintayksiköiden kirjo on laaja. Eri paikoissa joudutaan arvioimaan henkilökunnan rakenne sen mukaan, millaista hoitoa juuri siinä yksikössä tarvitaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa