Sitra palkkasi Viron potilastietojärjestelmän asiantuntijan

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on palkannut virolaisen lääkärin ja sähköisen potilastietojärjestelmän asiantuntija Madis Tiikin vanhemmaksi neuvonantajakseen.

Tiik on vahva asiantuntija sähköisten, hoitoa helpottavien ratkaisujen kehittämisessä. Sitran työsuhteen myötä hänen osaamisensa on laajemminkin koko Suomen hyödynnettävissä, sanoo johtaja Antti Kivelä Sitrasta.

Tiik toimi Eesti E-Tervise Sihtasutusin määräaikaisena toimitusjohtajana vuosina 2007–2011, jolloin säätiö vastasi Viron sähköisen potilastietojärjestelmän rakentamisesta. Hanke maksoi vain 11 miljoonaa euroa, kun Suomen potilastietojärjestelmän kustannusten asettuvan 1,2–1,8 miljardin euron haarukkaan kymmenessä vuodessa.

Tiikin rekrytointi ei liity suoraan potilastietojärjestelmäselvityksen jatkamiseen, mutta toki se vahvistaa meidän osaamistamme tällä alueella, Kivelä sanoo.

Tiik työskentelee Sitrassa pääasiassa sähköisten omahoitoratkaisujen parissa, mutta tarvittaessa hän toimii konsulttina muissakin terveydenhuollon uudistamishankkeissa.

Viron kymmenen vuotta jatkunut tietoyhteiskunnan rakentamisprojekti on antanut hyvän alustan sähköisille palveluille millä tahansa alalla. Virossa on vältytty siltä, että pitäisi rakentaa esimerkiksi tietoturvallisuutta tai tunnistamispalveluja vain yhtä toimintoa, vaikka terveydenhuoltoa, varten. Esimerkiksi Virossa kaikki käyttävät sähköistä henkilökorttia, Tiik sanoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa