Vaimo koki yllätyksen, kela väitti miehen kuolleen

ESS.fi:n mukaan Kela ilmoitti viime vuoden syyskuussa lahtelaiselle naiselle, että hänellä on ehkä mahdollisuus leskeneläkkeeseen, koska hänen miehensä on kuollut.

Mies oli kuitenkin vaimonsa kanssa samassa huoneessa, kun ilmoitus tuli. Naisen otettua yhteyttä Kelaan puhelimitse, hänen olisi pitänyt todistaa miehensä olevan hengissä. Kela myös pyysi heitä itse selvittämään asiaa.

Silloin sanoin sinne, että pyydän tämän vainajan nyt puhelimeen.

Miehen kuolemasta oli ilmoitettu pankkiin, jossa heillä oli takaus. Myös sairaalaan oli tullut viranomaisviesti miehen menehtymisestä, jolloin hänet poistettiin leikkausjonosta.

Väestörekisterikeskus korjasi virheen, kun pariskunta uhkasi hankkia asianajajan avukseen. Väärinkäsitys johtui ilmeisesti siitä, että samanniminen henkilö oli kuollut viime vuoden elokuussa. Kuollut oli eri-ikäinen ja asui eri puolella Suomea.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa