Auton 88 000 km olikin 171 622 km, kauppa peruttava

Asiakas osti autokaupasta auton, jonka matkamittarin lukemaksi kerrottiin kauppasopimuksessa 88 000 kilometriä. Ostaja sai myöhemmin selville, että auton matkamittarilukema oli ollut viimeisessä Saksassa tehdyssä huollossa jo 171 622 kilometriä.

Kuluttajariitalautakunta on käsitellyt asiaa. Lautakunta suosittaa, että autokauppias purkaa kaupan, jossa autolla on ajettu huomattavasti enemmän kuin kauppiaa kertoi.

Myyjäliikkeen oli siis palautettava kauppahinta ja purettava kauppa. Ostaja ajoi autolla kaupanteon jälkeen 47 000 kilometriä ja lautakunta katsoi hänen hyötyneen auton käytöstä. Tämän perusteella palautettavasta kauppahinnasta sai vähentää 5000 euroa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa