Joukkopako Facebookista uhkaa

Omnicom Media Group Finlandin tutkimuksesta selviää, että 42 prosenttia suomalaisista on harkinnut Facebookin käytön lopettamista. Suomalaisia käyttäjiä Facebookissa on 2,1 miljoonaa, joilla on keskimäärin 194 kaveria.

Facebookin käyttöä aikoo vähentää lähitulevaisuudessa 26 prosenttia käyttäjistä, joista 36 prosenttia on 15–24-vuotiaita. Syynä on se, että Facebook koetaan liikaa aikaa vieväksi, jopa koukuttavaksi tai turhaksi.

Suomalaisilla tärkein syy olla Facebookissa on yhteydenpito tuttaviin ja ystävien kuulumisten seuraaminen. 52 prosenttia käy Facebookissa useita kertoja päivässä. Reilu neljännes pitää Facebookia päällä jatkuvasti tietokoneella ollessaan.

Tutkimus toteutettiin Internet-kyselynä elokuussa, ja siihen osallistui yhteensä tuhat 15–64-vuotiasta Facebookin käyttäjää Suomessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa