Loton ennätyspotin voittaja tajusi voittonsa vasta aamulla

Kierroksella 43 Lotossa voittosumma kohosi yli 12 miljoonaan euroon. Sadoissa tuhansissa kodeissa tarkistettiin rivejä posket hehkuen, mutta kukaan ei tiennyt voittaneensa.

En katsonut arvontaa. Minulla oli muuta tekemistä. Nukuin tietämättömänä oikein hyvin samaan aikaan kun kaikki muut arvailivat voittajaa, naurahtaa yksin potin voittanut helsinkiläinen, keski-iässä oleva mies.

Mies ei ollut uskoa silmiään, kun avasi sunnuntaiaamuna Veikkauksen verkkopalvelun. Siellä oli voittosummassa kolme numeroa ja viisi nollaa perässä: 12 200 000!

Hieroin silmiäni. Sitten piti kirjautua ulos ja uudelleen sisään Veikkauksen nettiin. Tein sitä viisi kertaa ennen kuin lopulta uskoin silmiäni.

Samalla Lotossa tehtiin historiaa, kun voittosumma kohosi ensimmäisen kerran yli 10 miljoonaan. Edellinen ennätysvoitto oli 8 miljoonaa euroa. Suomen kaikkien aikojen suurimman lottovoiton haltijaa huvittaa ajatus uudesta tittelistä.

Kyllähän se hymyilyttää, että on tällainen Suomen ennätys. Elämässäni on ollut paljon vastoinkäymisiä. Nyt sitten onni kääntyi kerralla oikein kunnolla. Varmaankin elämä aika paljon muuttuu, mutta miten, sen tiedon pidän itselläni – ja aika näyttää.

Veikkaus.fi:ssä rivinsä tekevän voittajan menetelmänä oli valita yksi numero ja antaa koneen arpoa loput. Voittorivi oli yksi kymmenestä.

Jos numerot eivät näyttäneet hyviltä, arvoin ne uudelleen. En hakenut ruudukkoon mitään kuvioita, vaan numeroita, jotka tuntuvat hyviltä. Muistan, että voittorivissä oli numerot 34, 35 ja 36. Valitsin sen rivin ja ajattelin, että jos ne osuvat, voi tulla isokin voitto.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa