Kukkahattutädit veivät voiton, Tuntematon sotilas siirrettiin myöhemmäksi

Soutaminen ja huopaaminen se vaan jatkuu. Yle on nimittäin antanut periksi kukkahattutädeille ja Tuntematon sotilas -elokuva on siirretty näytettäväksi Yle Teema -kanavalla itsenäisyyspäivänä kello 17.

Edvin Laineen ohjaama jatkosodasta kertova klassikko oli tarkoitus näyttää perinteisesti itsenäisyyspäivänä jo kello 14 TV1:llä. Elokuvan ikäraja on 12 ja sitä ei saa Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Mekun mukaan esittää televisiossa ennen kello 17.

Lakia valvova viranomainen edellytti siirtoa uhkasakon uhalla. Yle haluaa noudattaa lakia ja viranomaisen laintulkintaa ohjelmien esitysajoista, toteaa Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Tv-yhtiöden sopimus on tehty, että lapsille sopimattomat ohjelmat tulisi sellaiseen aikaan, jolloin lapset eivät katso normaalisti televisiota. Kukakohan pöljä luulee, ettei 12-vuotias ei katso tv:tä 17 jälkeen?

Kukkahattutädit voi nyt katsella Tuntemattoman tilalla muun muassa Radion Sinfoniaorkesterin itsenäisyyspäivän konserttia. Rauni Mollbergin ohjaama Tuntematon sotilas tulee kello 21.00 Teema -kanavalta, mutta sitä te ette saa katsoa.

Lue myös:

Yle esittää valituksista huolimatta Tuntemattoman sotilaan
Ylen Tuntematon sotilas perinne aiotaan kieltää

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa