a Kukkahattutädit veivät voiton, Tuntematon sotilas siirrettiin myöhemmäksi - Pietar.in
Kukkahattutädit veivät voiton, Tuntematon sotilas siirrettiin myöhemmäksi - Pietar.in
Siirry sisältöön

Kukkahattutädit veivät voiton, Tuntematon sotilas siirrettiin myöhemmäksi

Soutaminen ja huopaaminen se vaan jatkuu. Yle on nimittäin antanut periksi kukkahattutädeille ja Tuntematon sotilas -elokuva on siirretty näytettäväksi Yle Teema -kanavalla itsenäisyyspäivänä kello 17.

Edvin Laineen ohjaama jatkosodasta kertova klassikko oli tarkoitus näyttää perinteisesti itsenäisyyspäivänä jo kello 14 TV1:llä. Elokuvan ikäraja on 12 ja sitä ei saa Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Mekun mukaan esittää televisiossa ennen kello 17.

Lakia valvova viranomainen edellytti siirtoa uhkasakon uhalla. Yle haluaa noudattaa lakia ja viranomaisen laintulkintaa ohjelmien esitysajoista, toteaa Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Tv-yhtiöden sopimus on tehty, että lapsille sopimattomat ohjelmat tulisi sellaiseen aikaan, jolloin lapset eivät katso normaalisti televisiota. Kukakohan pöljä luulee, ettei 12-vuotias ei katso tv:tä 17 jälkeen?

Kukkahattutädit voi nyt katsella Tuntemattoman tilalla muun muassa Radion Sinfoniaorkesterin itsenäisyyspäivän konserttia. Rauni Mollbergin ohjaama Tuntematon sotilas tulee kello 21.00 Teema -kanavalta, mutta sitä te ette saa katsoa.

Lue myös:

Yle esittää valituksista huolimatta Tuntemattoman sotilaan
Ylen Tuntematon sotilas perinne aiotaan kieltää

3 thoughts on “Kukkahattutädit veivät voiton, Tuntematon sotilas siirrettiin myöhemmäksi

 1. arja siitonen

  On väärin mielestäni, että kaikki perinteet katoavat! Kyllä lapset katsovat väkivaltaisia elokuvia, jotka on filmattu näyttelijöiden kanssa. Ehkä se, että Tuntematon sotilas näyttää tutun todellisuuden meille, ei sitten olisikaa niin paha? Vai olisiko, ovathan sen kokeneet kaikki kansankerrokset, monien sukupolvien ajan välillisesti!

  Vastaa
 2. suvi roponen

  säännön lisäksi tässä on toinenkin pointti. Linnan Juhlat alkaa klo 18. Siis kunpi ohjelma saa enemmän katsojia?

  Vastaa
 3. Antti Lindström (@lindstorm)

  Vaikka päätös ei minullekaan mieleinen ole, on se silti lain mukainen. Lakiin, jonka ikärajoja ja pelisääntöjä kanavatkin ovat itse olleet määrittelemässä, ei ole kirjattu poikkeuksia asian suhteen. Se, että onko tämä hyvä vai huono asia, on oma juttunsa. Sen päätöksen mukaan YLE:kin on nyt toiminut. He eivät voi julkisena instanssina näyttää esimerkkiä, että lain tietoinen rikkominen olisi OK.

  Sen sijaan joku voisi nyt tehdä kansalaisaloitteen tollaisen poikkeussäännön lakiin kirjaamisesta, jotta Tuntematon Sotilas voitaisiin esittää jälleen omalla paikallaan. Uskoisin kyllä löytyvän 50000 nimeä muutoksen taakse, mikäli se vaan on riittävän hyvin perusteltu ja hyvin kirjoitettu: http://www.avoinministerio.fi/artikkelit/miten-palvelu-toimii

  Vastaa

Vastaa

a