Poliisit hankkivat kahvikassarahoillaan joulumieltä Turvakotiin

Kuopion kenttätyötä tekevien poliisien kahvikassaan jääneillä rahoilla hankittiin joulumieltä Kuopion Turvakodin lapsille. Iden takana oli vanhempi konstaapeli Ossi Tuomainen, joka sai joulutempaukseen mukaan myös Who cares ry:n sekä lelukauppa Partasen.

Paketin ottivat vastaan Turvakodin ohjaajat Irene Korhonen (kuvassa toinen oikealla), Tuula Koponen (kuvassa oikealla) ja kuvan ”räpsäyttänyt” Päivi Kokkonen.

Ossi Tuomainen ja vanhempi konstaapeli Minna Lindroos veivät maanantaina turvakoti, eli Kuopion perhekriisiyksikköön lapsille mm. erilaisia pelejä, leluja, liukureita ja heijastimia.

Perhekriisiyksikkö on lapsiperheiden matalan kynnyksen paikka, johon voi ottaa yhteyttä ympäri vuorokauden, kun lapsesta on huolta, perheenjäsenten suhteet ovat solmussa tai perhe kaipaa neuvoja tilanteessaan tai tukea mielenterveys- tai päihdeasioissa.

Aina kannattaa soittaa – mieluummin etupainotteisesti. Hädän ei siis tarvitse olla mitenkään akuutti ja soittaa voi vaikka kysyäkseen neuvoa tai vain keskustellakseen perheen arjen ongelmista, kertoo perhekriisikeskuksen ohjaaja Riitta Ahonen.

Ohjaaja Riitta Ahosen mukaan joulut perhekriisikeskuksessa ovat olleet vaihtelevia. Jotkut joulut ovat olleet todella rauhallisia, mutta päinvastaisiakin jouluja on ollut. Perhekriisikeskus palvelee myös jouluna ympäri vuorokauden.

Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijään tai tehdä lastensuojeluilmoituksen. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä ja sen voi tehdä myös perhekriisiyksikköön.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa