Taksi ryöstettiin käsiaseella uhaten

Porista Tikkulan kaupunginosasta viime yönä 24-vuotias mies nousi taksin kyytiin. Pian kyytiin noustuaan hän oli alkanut uhkaamaan taksinkuljettajaa käsiaseella ja vaatinut ajamaan valtatie 8:lle ja edelleen Turun suuntaan.

Hälytyksen saatuaan poliisipartiot saavuttivat taksin pian Eurajoen keskustan jälkeen. Taksi jatkoi kuitenkin ajoa suurella nopeudella ja vaarallisia ohituksia tehden. Teosta epäilty oli muun muassa Laitilan valoristeyksessä käskenyt kuljettajan ajamaan pysähtymättä päin punaisia liikennevaloja.

Poliisin oltua epäiltyyn ajon aikana puhelinyhteydessä suostui tämä päästämään kuljettajan pois autosta. Tämän jälkeen epäilty lähti itse kuljettamaan autoa kohti Turkua erittäin suurta nopeutta käyttäen.

Ajo saatiin lopulta keskeytettyä Varsinais-Suomen poliisin Nousiaisissa järjestämään pakkopysäytykseen. Tämän jälkeen epäillyn kiinniotto sujui rauhallisesti.

Taksinkuljettaja ei saanut tapahtumassa fyysisiä vammoja. Teossa käytetty käsiase osoittautui oikeaa asetta erehdyttävästi muistuttavaksi replika-aseeksi, kertoo, tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari.

Satakunnan poliisilaitos on aloittanut tapahtuneen taksiryöstön esitutkinnan. Teosta epäiltynä on otettu kiinni. Törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston lisäksi tekoa tutkitaan muun muassa rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa