Viski palautti vodkan viemän näön

The New Zealand Herald kertoo 65-vuotiaasta Denis Duthiesta, joka juhli kesäkuussa vanhempiensa hääpäivää ikävin seurauksin. Ravintola-alan opettajana työskennellyt mies nautti muutaman huikan oppilailtaan lahjaksi saamasta vodkapullosta.

Uusiseelantilaismiehen harmiksi vodka reagoi miehen diabetes-lääkityksen kanssa. Miehen kävellessä makuuhuoneeseensa, kaikki pimeni ja hän meni nukkumaan. Näkökyky ei palannut aamuun mennessä, joten mies hakeutui sairaalaan.

Sairaalassa mies vietiin suoraan leikkaussaliin. Kirurgin mukaan vatsaan tehdystä viillosta nousi vahva kynsilakanpoistoaineen haju. Duthiella oli lääkäreiden mukaan metanolimyrkytys.

Myrkytystä hoidetaan lääke-etanolilla, mutta se oli loppunut sairaalasta. Niinpä lähimmästä alkoholiliikkeestä haettiin pullo Johnnie Walker Black Label-viskiä ja se tiputettiin putkella miehen vatsaan.

Samalla toivottiin, että alkoholi estäisi metanolin muuttumisen formaldehydiksi, jotta Duthie ei sokeutuisi. Tämä onnistui ja viisi päivää myöhemmin mies sai näkökykynsä takaisin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa