Koira karkasi lentokoneesta Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaa lentoasemalle reittilennolla Oulusta matkustanut 2,5-vuotias Saksanpystykorva Sipu oli onnistunut lennon aikana lastiruumassa puremaan aukon kankaiseen kuljetushäkkiin. Koneen laskeuduttua se karkasi avonaisesta lastiruumasta kuormaajiltaan.

Sipu juoksenteli pitkin kiitotietä ja muun muassa yksi laskeutumassa ollut lentokone joutui lennonjohdon määräyksestä uusimaan laskunsa. Kiitotiellä esteenä olivat koiran perässä olleet poliisit ja lentokentän henkilökuntaa, jotka yrittivät saada kiinni karkulaista.

Kiinniottajilla oli katkeamaton radioyhteys lennonjohtoon, joka järjesteli lentoliikennettä  sen mukaan missä koira takaa-ajajineen kulloinkin  liikkuivat. Kenellekään ei kuitenkaan aiheutunut vaaraa tilanteesta.

Sipu saatiin ajettua pois kiitotieltä huoltotielle, jossa se saatiin maastosta kiinni vahingoittumattomana.  Sipu joutui menemään eläinlääkärin hoitoon isäntänsä saattelemana, koska sen tassut eivät kestäneet juoksualustan liukkautta estävää karkeaa soraa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa