Mies piti vaimonsa hengissä, syyte napsahti

Iisalmen Sanomat uutisoi, että perjantaina Iisalmessa käräjäoikeus pui varsin erikoista pahoinpitelyjuttua. Syytteessä oli mies, joka vuoden 2011 joulukuussa läpsi vahvassa lääketokkurassa olleen vaimonsa kasvoja pitääkseen hänet hereillä.

Mies oli saanut hätäkeskuksesta ohjeen pitää vaimo hereillä kaikin keinoin siihen saakka kunnes ambulanssi saapuu. Kasvojen läpsäyttelystä aiheutui vaimon kasvoihin suuria mustelmia ja turvotusta.

Terveydenhoitohenkilöstö havaitsi vammat ja teki poliisille ilmoituksen epäillystä pahoinpitelystä. Vaimonsa pahoinpitelystä epäillyn miehen syyte kuitenkin hylättiin, sillä syytetty toimi pakkotilassa.

Kahdella syyttäjällä oli jyrkkä erimielisyys siitä, syyllistyikö mies pahoinpitelyyn. Syytteen nostanut syyttäjä teki kollegansa ratkaisusta kantelun valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa