Kylpyhuoneen lattialämmitys voi käydä kalliiksi

Yle Uutiset kertoo, että kotitalouksien valaistuksen ja kodinkoneiden energiatehokkuus on parantunut, mutta sähkönkäyttö on lisääntynyt. Syynä asiaan ovat asuntojen ja myös autojen lisälämmitykseen käytettävät laitteet.

Jos halutaan, että kylpyhuone on muuta asuntoa lämpimämpi, kannattaa ehdottomasti huolehtia, että ovi kylpyhuoneeseen on kiinni, ettei se lämpö karkaa lämmittämään muuta asuntoa ja samalla tule enemmän sähkölämmitystä kuin on tarpeen, sanoo Adato Energia Oy:n projektipäällikkö Virve Rouhiainen.

Yksi paljon sähköä syövä on siis kylpyhuoneen lattialämmitys. Myös esimerkiksi lämpöpumpun virheelliset asetukset voivat käydä kalliiksi. Tutkimus osoittaa, että vanhat sähkölämmitystalot eivät kuluta enemmän kuin uudetkaan.

Joko niissä on matkan varrella tehty hyviä remontteja tai käytetään puuta enemmän – vaikea sanoa, mistä johtuu. Ainakin näyttää siltä, että ei ole saatu niitä toivottuja säästöjä, mitä on rakentamismääräysten kiristyksistä odotettu, toteaa energiateollisuuden johtajan Pekka Salomaa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa