Siirry sisältöön

Näin helposti säästäisit satasia vuodessa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY aloittaa keväällä koko pääkaupunkiseudulla Ruokaa rippeistä -kampanjan. Sen tavoitteena on haastaa lapsiperheet pohtimaan, miten roskiin päätyvän ruoan määrää voisi vähentää.

Kampanjan aikana on jaossa ruoan rippeitä hyödyntäviä reseptejä neuvoloissa, kirjastoissa ja muissa lapsiperheiden suosimissa paikoissa. HSY järjestää myös neuvontatilaisuuksia muun muassa leikkipuistoissa ja perhekahviloissa ja -kerhoissa.

Kampanja löytyy myös Facebookista Fiksu vähentää jätettä -sivulta, jossa jaetaan vinkkejä ruoanrippeiden hyödyntämiseen ja jätteen määrän vähentämiseen.

Faktaa:

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin joka vuosi yli 20 kiloa asukasta kohden. Tähän määrään hukkaan menevällä rahalla nelihenkinen perhe voisi käydä vuoden aikana vaikka kahdeksan kertaa elokuvissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.