Suomalaispankki maksaa jättibonuksia siivoojista johtajiin

Aamulehden mukaan Handelsbankenin henkilöstö vahtimestareista johtajiin kuuluu saman palkitsemisjärjestelmän piiriin. Pankki saapui Suomeen vuonna 1997, jolloin järjestelmä otettiin käyttöön.

Tuosta lähtien pankkissa työskennellyt on tienannut jo noin 200 000 euroa ylimääräistä eläkepäivilleen. Palkkioihin vaikuttavat vaan palvelusvuodet ja pankin kannattavuus. Palkkioihin ei vaikuta työtehtävä, palkan suuruus tai työsuoritus.

Rahat kerrytetään säätiöön, josta työntekijä voi nostaa rahat 60 täytettyään. Henkilöstöjohtaja Kristiina Markelinin mukaan tämä sitouttaa henkilöstön ja saa kaikki työntekijät huolehtimaan kannattavuudesta.

Kaikki ajattelevat, että tämä on kuin oma yritys. Yrittäjä on aina varovainen kulujen suhteen, toteaa roskia lounastunnilla kierrätyskeskukseen kuskaava ja konttorin lamput, vaihtava Tornion-konttorin johtaja Roger Keisu.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa