TeliaSonera ei usko kuluttaja-asiamiestä

Kuluttaja-asiamies on määrännyt TeliaSoneralle kiellon lainvastaiseen markkinointiin 100 000 euron sakon uhalla. Yritys markkinoi palveluidensa määräaikaisia sopimuksia ilman, että kertoo, mitä sopimus tulee kuluttajalle kaiken kaikkiaan maksamaan.

TeliaSonera on mainostanut puhelin- ja laajakaistaliittymiä, kanavapaketteja ja niiden katseluun tarvittavaa viihdepalvelua muun muassa internetissä ja bussipysäkkien ulkomainoksissa. Mainoksissa on ilmoitettu huomiota herättävällä tavalla sopimuksen kesto ja yhden kuukausierän hinnan.

Kuluttajille on tarjottu palveluista määräaikaista sopimusta, jonka pituus vaihtelee palvelusta ja tarjouksesta riippuen kuudesta kuukaudesta kahteen vuoteen.

Tällainen markkinointi on lainvastaista. Kuluttajansuojalain mukaan yksilöidyn kulutushyödykkeen markkinoinnissa on aina kerrottava sen kokonaishinta. Lisäksi markkinoinnissa on annettava kuluttajalle tuotteesta riittävästi selkeää tietoa vertailun ja ostopäätösten tueksi.

Kuluttaja-asiamies on kehottanut TeliaSoneraa korjaamaan hinnan ilmoittamista koskevat virheet useaan otteeseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa