Varas vei ihmisten terveystietoja – Miksi niitä kuljetettiin aamuyöllä?

Kuopion keskustassa lauantaina 10.3.2013 aamuyöllä anastettiin laukku, jossa oli arkaluontoisia asiakirjoja. Henkilöllä on poliisin alustavien tietojen mukaan ollut laillinen, tehtäväänsä perustuva oikeus pitää hallussaan kyseisiä asiakirjoja.

Oletettavasti laukun anastanut henkilö on ollut tietämätön tai välinpitämätön arkaluonteisista asiakirjoista, joita laukussa on ollut. Hän on tyhjentänyt laukun sisältöä kadulle, josta sivullinen henkilö on asiakirjat löytänyt.

Asiakirjoja ei välittömästi toimitettu poliisille, vaan median edustajalle. Poliisi on pyytänyt toimittajaa luovuttamaan asiakirjat poliisin haltuun, koska kyseinen omaisuus on rikoksella viety sitä laillisesti hallussapitäneeltä henkilöltä.

Poliisi on nyt tutustunut asiakirjoihin ja materiaali sisältää mm. kotihoidossa olevien henkilöiden henkilö- ja osoitetietoja sekä hoito- ja lääkitysohjeita. Mitään sellaista, joka vaarantaisi, hoidettavien henkilöiden turvallisuuden ei tämän hetkisen tiedon perusteella ole syytä epäillä, kertoo Pohjois-Savon poliisilaitoksen rikoskomisario Anu Aro.

Poliisi on käynnistänyt esitutkintatoimenpiteet asian selvittämiseksi. Tässä vaiheessa henkilöä, jonka hallusta asiakirjat anastettiin, epäillään tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta (RL 40:5§). Jos asianomistajat esittävät vaatimuksia, voidaan henkilön epäillä syyllistyneen myös salassapitorikokseen (RL 38:1§).

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa