Halvimman ja kalleimman ruokakorin hintaero liki 60 euroa

Kuluttajatutkimuksen vertailu paljastaa, että halvimmasta ja kalleimmasta kaupasta ostetun 73 tuotetta sisältäneen ruokakorin hintaero on liki 60 euroa.

Halvimman tuotteen ruokakoriinsa haalinut kuluttaja sai ruokakorinsa noin 126 eurolla, kun vastaavasti kalleimmasta ostoskorista olisi joutunut maksamaan lähes 185 euroa.

Ruokakorin yksittäisten elintarvikkeiden hintojen vertailu osoitti, että edullisimmat hinnat löytyivät suurimmista kaupoista, hypermarketeista. Vastaavasti valtaosa kalleimmista hintahavainnoista löytyi pienemmistä marketeista tai laatikkomyymälöistä, sanoo erikoistutkija Ari Peltoniemi Kuluttajatutkimuskeskuksesta.

Lokakuussa 2012 ruokakori maksoi 4,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Ruoka kallistui edellisvuosien tapaan selvästi yleistä hintakehitystä nopeammin. Ruoan hintaa nosti muun muassa makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverokorotukset.

IMG_7007

Kuluttaja saattoi säästää huomattavan summan rahaa, mikäli onnistui valitsemaan ruokansa halvimmasta ostospaikasta. Esimerkiksi makaroni, ruisleipä, lihapullat ja moni vihanneksista maksoi kalleimmassa kaupassa vähintään kaksinkertaisesti edullisimpaan kauppaan nähden.

Lue tilastoja täältä.

Kategoria(t): ruoka Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Halvimman ja kalleimman ruokakorin hintaero liki 60 euroa

  1. Petri sanoo:

    Tahallisesti jätetty mainitsematta mitkä ovat niitä kalleimpia ja mitkä halvimpia. Arvaan Lidlin olevan halvin…

  2. Elias sanoo:

    No tuota minäkin ihmettelin… olisivat nyt sanoneet…

Vastaa