Poliisi: Erityisesti naisten kannattaa kuvata kolaritilanteet

Yle Savon haastattelema komisario Heikki Mansikka-aho neuvoo, että onnettomuustilanteessa kannattaa napata kuvia ennen kuin kalustoa siirretään tai jäljet peittyy. Näin poliisin on helpompi arvioida onnettomuuden syntymisen syytä.

Keulaton volvo

Kolaripaikoilta tulee nykyään huomattavasti enemmän kuvamateriaalia kuin aiemmin. Mansikka-aho kertoo, että kuvaaminen kannattaa myös tilanteissa, joissa toista osapuolta yritetään pelottelemalla estää ilmoittamasta poliisille.

Varsinkin naisia koetetaan säikäyttää kolaritilanteissa. Siinä tullaan aggressiivisesti kyselemään, että ”mitä sä menit tekemään” ja syynä on hyvin usein se, että yritetään peitellä omaa syyllisyyttä, Mansikka-aho sanoo.

Liikkuvan poliisin komisario Kimmo Kellokoski kertoo, että esimerkiksi talvella Kallansilloilla sattunut rekkakolari saatiin heti selvitettyä sivullisen ottamien kuvien avulla. Kuvien kanssa kannattaa kuitenkin varovainen.

Siinä saatetaan rikkoa yksilönsuojaa. Erityisesti pitää olla varovaisia, ettei vakavasti loukkaantunesta tai kuolleista pääse kuvia nettiin.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa