Tukes varoittaa vappuvillityksestä – ”Vanhemmat puuttukaa asiaan”

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tietoon on tullut, että ilokaasua on verkkokaupoissa markkinoitu aggressiivisesti vapunjuhlintaan. Markkinointia on tehty lähettämällä nuorille sähköpostia.

Tukes varoittaa ilokaasun hengittämiseen liittyvästä tukehtumisvaarasta. Erityisesti lasten ja nuorten vanhempia kehotetaan puuttumaan kaasupatruunoiden väärinkäyttöön, jotta vaaratilanteilta vältyttäisiin.

Suomen lainsäädännön mukaan kerman vaahdotukseen tarkoitettu ilokaasu on kemikaali. Kemikaalilaki kieltää kemikaalin luovuttamisen vähittäismyynnistä, jos on ilmeistä, että sen käytöstä voi aiheutua erityistä vaaraa terveydelle.

Lisäksi kemikaalien vähittäismyynnistä annetun valtioneuvoston asetuksen mukaan kemikaalia ei saa luovuttaa, jos on syytä epäillä, että sitä hankitaan päihtymistarkoitukseen.

Tukes on pyytänyt ensimmäisenä ilokaasua markkinoineelta yritykseltä huhtikuun loppuun mennessä selvitystä, miten päihdekäyttöä epäiltäessä varmistetaan, ettei ilokaasua sisältäviä patruunoita luovuteta asiakkaalle. Tukes päättää mahdollista jatkotoimista ilokaasua myyviä yrityksiä kohtaan toukokuun aikana.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Tukes varoittaa vappuvillityksestä – ”Vanhemmat puuttukaa asiaan”

  1. Päivitysilmoitus: IS: Juhlijoille myytiin laitonta ilokaasua pakettiautosta - Pietar.in

Vastaa