Venäläiset näpistelijät käännytetiin maasta

Ivalossa näpistykseen syyllistyneet kaksi Venäjän kansalaista on käännytetty venäjälle 17.4.2013 Lapin rajavartioston toimesta.

Henkilöt tunnistettiin ja saatiin kiinni Raja-Joosepin raja-asemalla rajatarkastuksen yhteydessä. Rikoksella haltuun saatu omaisuus löydettiin henkilöiden käyttämästä ajoneuvosta.

Kaksikon hallusta löytyi muutakin omaisuutta, jonka alkuperää voitiin pitää epäselvänä.

Lapin poliisilaitos antoi henkilöille asiasta rangaistusvaatimukset ja tutkii haltuun saadun omaisuuden alkuperää. Venäläisten viisumit kumottiin ja heille määrättiin maahantulokielto.

Edellä mainittujen lisäksi Lapin poliisilaitos käännytti 16.4.2013 Rovaniemellä kaksi näpistyksiin syyllistynyttä venäläismiestä. Miehet olivat anastaneet omaisuutta tavaratalosta yhteensä yli 500 euron arvosta ja liikkeen vartijat olivat ottaneet miehet kiinni.

Miesten hallusta poliisipartio löysi tavaratalosta anastettua omaisuutta sekä välineistöä hälyttimien poistoon. Myös nämä miehet saivat rangaistusvaatimukset, heidän viisuminsa kumottiin ja heille määrättiin maahantulokielto

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa