”Laittomia kisastudioita löytyi noin 40”

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) suoritti viime viikolla ravintolakierroksia pääkaupunkiseudulla. TTVK yritti etsiä ravintoloita, jotka näyttävät MM-jääkiekon kisalähetyksiä ilman asianmukaisia sopimuksia.

Suomessa MM-jääkiekon lähetysoikeudet ovat MTV Oy:llä, jonka MTV3 Total -kanavien kautta oli nähtävillä kaikki kisaottelut.

Ravintolan on mahdollista hankkia katseluoikeus, jolloin sen hinta määräytyy ravintolan asiakaspaikkojen mukaan. Yksittäisille kuluttajille myytävää 24,95 euron kuukausihintaista yksityiskorttia ei ole lupa käyttää ravintolatoiminnassa.

Kierrosten aikana käytiin lähes 400 ravintolassa, joista n. 10% havaittiin epäselvyyksiä. Näissä ravintoloissa näytettiin MM-Lätkän Kisatudiota ilman asianmukaisia sopimuksia, mahdollisesti yksityiskorttia tai ns. piraattikorttia käyttäen.

On positiivista, että asiat olivat pääosin kunnossa. Tapauksissa, joissa havaittiin epäselvyyksiä, ollaan yhteydessä ravintoloihin asian selvittämiseksi, toteaa TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

TTVK tulee jatkossakin tekemään ravintolakierroksia, myös muualla Suomessa. Toiminta, jossa käytetään luvattomasti yksityiskorttia ravintolatoiminnassa vääristää kilpailua ravintola-alalla.

Tämäntyyppinen luvaton toiminta on epäreilua niitä kohtaan, jotka ovat hoitaneet sopimuksensa asianmukaisesti. Sääntöjen tulee olla kaikille samat. Tavoitteena on saada kattavampi kuva tilanteesta ja epäselviin tapauksiin tullaan puuttumaan jatkossakin, toteaa Kotilainen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa