Valepoliisit veivät brasilialaisturistien rahat

Helsingin Katajanokanrannassa perjantaina 24.5.2013 klo 13.15 kolme brasilialaista turistia oli tullut kävellen Kauppatorin suunnasta, kun heidän luokseen oli tullut Katajanokanlaituri 5 kohdalla tummahko espanjaa puhunut mies kysymään neuvoa.

Pian paikalle tullut kaksi muuta miestä, jotka olivat esittäneet jotain merkkiä ja olivat kertoneet turisteille olevansa poliiseja. Miehet olivat kertoneet nähneensä kamerasta, että kolmikko oli yrittänyt ostaa huumeita neuvoja kysyneeltä mieheltä.

Miehet vaativat nähdä turistien passit ja heidän mukana olleet tavarat. Miehet ottivat turistien rahoista isot setelit itselleen ja palauttaneet pienemmät setelit takaisin. Kolmikolta vietiin ainakin 2000 euroa mm. 100 ja 50 euron seteleinä sekä 2000 Yhdysvaltain dollaria, jotka olivat 100 USD seteleinä.

Tapahtuman jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta pienellä tummalla henkilöautolla, joka oli ollut pysäköitynä Katajanokanlaituri 5 pysäköintipaikalla.

Tekijöiden tuntomerkit:

  • Kolme noin 40-vuotiasta, ihonväriltään tummahkoa, miestä, asianomistajien arvion mukaan mahdollisesti arabeja.
  • Kaksi miehistä pituudeltaan 180-185cm, joista toinen oli roteva/lihaksikas
  • Kolmas mies huomattavasti lyhyempi.
  • Kaikilla yllä tummat vaatteet/pusakat.

Asiaa tutkitaan varkautena ja virkavallan anastuksena. Tapahtuman nähneitä tai em. miehistä jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin numeroon 071-8772008.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa