Koko jopo tuotanto siirtyy Suomeen

Helkama Veloxin 60 vuotta täyttävälle Hangon polkupyörätehtaalle siirtyy 12-, 16- ja 20-tuumaisten jopo-polkupyörien valmistus ja 3-vaihteisen jopo3-mallin valmistus. Aiemmin kesällä 2010 Helkama siirsi suositun jopo-polkupyöränsä valmistuksen Taiwanista takaisin tehtaalleen.

Päätöksen myötä joposta tulee täysin suomalainen brändi, kun kaikki mallistossamme olevat jopo-polkupyörät valmistetaan Suomessa. Haluamme että jopo on jatkossakin suomalaisista suomalaisin polkupyörä, Helkama Velox Oy:n toimitusjohtaja Jari Elamo sanoo.

Helkamalle on tärkeää myös säilyttää työpaikat Hangon tehtaalla ja pitää huolta suomalaisesta pyöräosaamisesta, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1905.

24-tuumaisen jopo-polkupyörän suosio kasvoi entisestään, kun tuotanto siirrettiin Suomeen. Elamon mukaan pyörien kokonaiskustannus on edullisempi Hangossa valmistettuna kuin Kaukoidässä teetettynä, sillä he pystyvät paremmin reagoimaan markkinoiden tarpeisiin.

Saamamme palautteen ja myyntilukujen mukaan näemme selvästi, että suomalaiset haluavat ostaa kotimaassa valmistettuja pyöriä. Nyt kuluttajilla on entistä suurempi valikoima kotimaisia pyöriä ja pitkästä aikaa tarjolla on myös Suomessa valmistettuja lasten menopelejä, Elamo kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa