Näistä automaateista löytyi pankkikorttien kopiointilaite

Helsingin poliisi sai lauantain aikana ilmoituksen kahdesta pankkikorttien kopiointilaitteesta. Laitteet olivat kiinnitettyinä Mannerheimintie 14 ja Salomonkatu 13 osoitteissa sijaitseviin automaatteihin.

Mannerheimintien automaatilta kopiointilaite saatiin poliisin haltuun ja on nyt tarkemmissa tutkimuksissa. Salomonkadun laite oli poistettu automaatista ennen poliisin paikalletuloa, joten laitteen kohtalosta tai laitteella kopioitujen korttien määrästä ei ole tietoa.

Tekijöistä ei tällä hetkellä ole mitään tietoa. Myöskään ei ole tiedossa, onko vastaavia laitteita kiinnitetty muihin automaatteihin.

Poliisin haltuun päätynyt laite on kaksiosainen ja pyrkii jäljittelemään pankkiautomaatin normaalia ulkonäköä. Toinen osista on kiinnitetty kortinlukijan aukon päälle ja toinen näppäimistön yläpuolelle.

Lue myös:

Kopiointilaite pankkiautomaatissa on vaikea tunnistaa

Pietari

Vastaa