”Järkeä tekijänoikeuslakiin” -aloite kerää nimiä

Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite on kerännyt tekijänoikeuslain kohtuullistamiseksi lähes jo 42 000 nimeä. Kansalaisaloitteen taustalla on 9-vuotiaan piraattitytön tapaus, joka vei suomalaisen tekijänoikeuslainsäädännön tilan maailmankartalle.

Nyt kansanliike tekijänoikeuslain ylilyöntien korjaamiseksi ja sisällöntuottajien aseman parantamiseksi on lanseerannut lakiehdotuksen lainsäädännön korjaamiseksi.

Kannatusilmoitusten maksimiaika on kuusi kuukautta. Nimien keräykseen on aikaa enää viikko, eli nyt on korkea aika laittaa nimi listaan.

Kansalaisaloitteessa muistutetaan, että kyseessä ei ole piraattialoite. Ehdotuksen mukaan tekijänoikeuksin suojatun sisällön lataaminen kotikoneelle olisi edelleen kiellettyä. Se olisi kuitenkin tekijänoikeusrikkomus, eikä enää rikos.

Jos ihmiset osallistuvat aktiivisesti viimeisen viikon aikana ja saamme tarpeeksi talkookerääjiä paikan päälle, on olemassa erittäin realistiset mahdollisuudet saada tekijänoikeuskysymys eduskunnan käsittelyyn syksyn aikana, arvioi aloitteen edustaja Joonas Pekkanen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa