Kaasuttelua kuullut nainen pelasti viime hetkellä miehen junanraiteille pudonneesta autosta

Pyhäjärven rautatieasemalla Asematiellä puolen yön jälkeen lauantain puolella henkilöauto jäi junanraiteille kiinni eikä päässyt omin avuin pois. Heti tämän jälkeen tuli toinen ilmoitus, että autoon oli törmännyt tavarajuna.

Paikalle menneelle poliisille selvisi, että lähellä asuva nainen oli kuullut lähistöltä kovaa auton kaasutusääntä. Hän meni katsomaan ja huomasi, että rautatieaseman laiturilta oli ajanut henkilöauto raiteille. Autossa istui kuskin paikalla mies. Nainen ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Hetkeä myöhemmin Iisalmen suunnasta tuli juna ja nainen yritti saada miehen ensin puhumalla autosta pois. Se ei onnistunut, joten oli nainen vetänyt miehen asemalaiturille juuri ennen kuin juna törmäsi henkilöautoon. Henkilöauto murskaantui täysin.

Poliisi totesi sekavan nuoren miehen olevan voimakkaassa humalatilassa puhalluksen ollessa karvan verran alle kolme promillea. Mies ei osannut selvittää tapausta alustavasti juuri ollenkaan ja hänet vietiin verikokeen jälkeen putkaan miettimään tekosiaan. Miehellä ei ollut ajokorttia.

Sekä poliisi että pelastuslaitos kiittävät naista rohkeasta toiminnasta erittäin nopeassa hätätilanteessa. On varmaa, että ilman naisen neuvokasta ja epäitsekästä itsensä likoon laittamista olisi mies jäänyt autoon ja menehtynyt kolarisssa, toteaa kenttäjohtaja Kari Kallunki.

Miestä odottaa iso lasku äkkijarrutuksesta aiheutuneista vaurioista veturille, vaunuille ja aseman vaihteille. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa