Poliisissa mietitään: ”Mikähän turhautuneeseen olotilaan auttaisi?”

Riihimäen yössä viimeviikon lopulla perusteellinen pahanolontunne purkautui turhautumisena ja metallisen postilaatikon murjomisena. Tekijällä oli ilmeisen todellinen pahaolo, sillä hän oli oksentanut postilaatikkoon.

Ainutkertaista tämä ei ole, sillä Kanta-Hämeen alueella on kirjattu 100 vahingontekoa kesäkuun alun jälkeen. Yleensä kohteina ovat autot, joiden peilit murjotaan kiukun puuskassa, lasi kolautetaan rikki tai auton maalipintaa naarmutetaan.

Seuraavaksi eniten helisee talojen ja liikkeiden ikkunoita. Kivillä on taipumus lennellä myös ikkunoihin, mutta ei ilman ihmiskäden linkovoimaa. Jotkut aktiivit maalailevat junavaunuihin omia uudistuksiaan ja myös talojen seiniin ilmestyy outoja kuvioita.

Sitten lyhyt laskutoimitus. Auton peilin korjaaminen maksaa 200 – 500 euroon, pienenkin naarmun maalaaminen helposti 500 euroa. Lasittajan korjaaman ulko-oven kustannuksiin saa latoa useamman riihikuivan satalappusen. Enin osa vahingonteoista on siis kustannuksiltaan n. 500 euroa. isompien vahinkojen korjauksiin ja putsauksiin saatta kulua kymppitonnikin. Pelkästään kuukauden kulut ovat siten 50 000 – 100000 euroa. Vuodessa puhutaan jo miljoonasta, pelkästään Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksella mietitään, että mikähän tähän tekijöiden turhautuneeseen olotilaan auttaisi? Korvienvälin kemiallisia reaktioita ja sähkövirtauksia paremmin tuntevat osannevat vastata. Se tiedetään, että me kaikki maksamme välillisesti noita tuhoja. Jotain järkevää tekemistä pitäisi kait löytää heille, joita ahdistaa noin kovin.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa