Ulkomaalainen mies teki vuokratalosta kannabisfarmin

Nurmijärvellä britannian passin esittänyt englantia puhunut aasialaisen näköinen noin 45-vuotias mies oli vuokrannut 70-luvulla rakennetun omakotitalon joulukuussa 2012. Vuokra oli maksettu 5 kk ajan sovitulla tavalla, mutta kesäkuussa vuokra oli jäänyt maksamatta.

Vuokranantaja huomasi keskiviikkona 26.6. lukot vaihdetuiksi. Talon seinät oli vuorattu foliolla ja lattialle oli laitettu muovia. Ilmastointia ja valaistusta oli tehostettu.

Kaksi makuuhuonetta ja sauna oli muutettu kokonaan kasvihuonemaisiksi. S Osa olohuoneesta oli myös otettu kasvatuskäyttöön. Kasveja oli yhteensä n. 150 kpl. Isoimmat olivat yli 1 m pitkiä. Suurin osa oli 50-90 cm. Taimia oli noin 50 kpl.

Talon päävirtajohtoon oli tehty oma liitos sähkömittari ohittaen. Sähköviritykset olivat niin epämääräisiä, että poliisit eivät voineet tutkia paikkaa tarkemmin ja purkaa rakennelmia ennen kuin sähkömies oli käynyt kytkemässä sähköt pois talosta.

Jäljistä päätellen talossa oli asunut todennäköisesti yksi henkilö hoitamassa viljelmää. Jostain syystä talo ja viljelmä oli kuitenkin hylätty toukokuun aikana. Kasvit olivat löytöhetkellä kastelun puutteessa ”kuivuneet pystyyn”. Hylätyn sadon katumyyntiarvo olisi varovasti arvioiden ollut jopa yli 20.000 euroa.

Kyseinen tekotapa on tiettävästi yleinen muualla Euroopassa. Poliisi suosittelee harkitsemaan vastaavia vuokralaisia myös tämän tiedon valossa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Ulkomaalainen mies teki vuokratalosta kannabisfarmin

  1. Saara sanoo:

    Meillä suomalainen vuokralainen teki saman, mutta eipäs siitä iltapäivälehdet uutisoineet. Hmmm.

Vastaa